Наслов:

ДИНАМИЧЕН ИЗРАЗ НА ХРВАТСКИТЕ МУЗИЧКИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ

КОНЦЕРТ ЗА ЗАГРЕПСКИОТ ГУДАЧКИ КВАРТЕТ, ВЛАДИМИР КРПАН, ПИЈАНО

Издадено на: 03.06.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 1864 | Страна: 13

Програма:
„Заборавени музики“ од Дубравко Детони, „Интимни писма“ од Леош Јаначек и Клавирски квинтет од Јоханес Брамс.
Учесници:
Загрепски гудачки квартет, Хрватска; Владимир Крпан - пијано, Хрватска

Клучни зборови:
2002 Владимир Крпан Дубравко Детони Елени Новаковска Заборавени музики Загрепски гудачки квартет Интимни писма Јоханес Брамс Клавирски квинтет Леош Јаначек.

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат