Наслов:

МАКЕДОНСКИТЕ ФИЛХАРМОНИЧАРИ СВИРЕА ВО СЕКОЈДНЕВНА ОБЛЕКА

Јубилејниот концерт на диригентот Перо Петровски

Објавено на: 25.05.2002
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
Концертот за пијано и оркестар бр.3 во Ц-дур од Сергеј Прокофјев, Симфонијата бр.2 во Д-дур од Јоханес Брамс
Учесници:
Маакедонска филхармонија, Перо Петровски, Ѓулден Гокшен,

Клучни зборови:
Прокофјев Брамс Перо Петровски Тина Иванова 2002 Ѓулден Гокшен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат