Наслов:

ВДАХНОВЕНО ПРЕНЕСЕНИ ВРЕДНОСТИТЕ НА ДВЕТЕ ДЕЛА

МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ - КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА И ПАЛЈАЧИ - МНТ

Издадено на: 24.05.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 1856 | Страна: 15

Програма:
Оперите „Кавалерија рустикана“ од Пјетро Маскањи и „Паљачи“ од Руџеро Леонкавало.
Учесници:
Опера при МНТ; диригент: Лорис Волтолини, Словенија; солисти: Јадранка Јовановиќ, Валентин Енчев, Зоран Сотиров, Александра Дукетовска, Лидија Нацоска; Павлина Новакова, Јуре Кушар, Нико Исаков, Улбер Џини, Дејан Стоев

Клучни зборови:
2002 Александра Дукетовска Валентин Енчев Дејан Стоев Елени Новаковска Зоран Сотиров Јадранка Јовановиќ Јуре Кушар Кавалерија Рустикана Лидија Нацоска Лорис Волтолини Мајски оперски вечери Нико Исаков Опера при МНТ Павлина Новакова Паљачи Пјетро Маскањи Руџеро Леонкавало Улбер Џини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат