Наслов:

ВЛЕЗОТ Е ДОЗВОЛЕН САМО ЗА ОНИЕ КОИ СЕ ПОСВЕТЕНИ

"Аватон" од Грција прв пат пред скопската публика

Издадено на: 08.05.2002
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 17

Учесници:
групата „Аватон“, Јанис Пападакис, жичани инструменти, акустична и електрична гитара, Панајотис Ксидијас, вокал, тенор саксофон и флејта, Антигона Цолаки, синтисајзер и пијано, Василис Диволис, бендир, тарабука и програмирани цимбали, Јоана Мицоглу, цимбал, бонго, џембе и стамна и Антонис Пападакис, гитара и бас

Клучни зборови:
„Аватон“ 2002 Тина Иванова

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат