Наслов:

ФАСЦИНАНТЕН, ТЕАТРАЛЕН НАСТАН ШТО ЌЕ ОСТАНЕ ВО СЕЌАВАЊЕ

Максим Федотов

Објавено на: 08.05.2002
Автор: Тина Иванова
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Учесници:
Максим Федотов, Галина Петрова, „Ноќ на голото брдо“ од Модест Петровиќ Мусоргски, Дивертименто од спектакуларниот балет „Лебедово езеро“ и романтичната предигра-фантазија „Ромео и Јулија“ од Петар Илич Чајковски, фрагменти од егзотичната суита „Шехерезада“ од Николај Римски-Корсаков и Половецки игри од ефектната опера „Кнез Игор“ од Александар Бородин,

Клучни зборови:
Тина Иванова 2002 Максим Федотов Галина Петрова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат