Наслов:

ПРЕЦИЗНА МУЗИЧКА КОМУНИКАЦИЈА

ЗА КОНЦЕРТОТ НА ЖИВКО ФИРФОВ И НИКОЛА ПАСКАЛОВ НА ФМУ

Објавено на: 07.05.2002
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11986 | Страна: 16

Програма:
Сонатата оп.5 бр.2 од Лудвиг ван Бетовен, Сонатата во Це-дур, опус 119 од Сергеј Прокофјев и праизведбата на Соната од Николаус Гласл
Учесници:
ФМУ, Живко Фирфов, Никола Паскалов,

Клучни зборови:
Живко Фирфов Вечер Никола Паскалов ФМУ 2002 Ангелина Димовска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат