Наслов:

ВОЗНЕСЕНО КОНЦЕРТИРАЊЕ И СОВРШЕНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

„БИСЕРИ НА РУСКАТА КЛАСИКА“ - МАКСИМ ФЕДОТОВ, ВИОЛИНА, И ГАЛИНА ПЕТРОВА, ПИЈАНО

Издадено на: 23.04.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Вест
Број: 539 | Страна: 11

Програма:
симфониската слика „Ноќ на голото брдо“ од Модест Мусоргски; „Дивертименто“ („Мазурка“, „Наполитански танц“, „Чардаш“, „Pas de deux“, „Шпанскиот танц“) од балетот „Лебедово езеро“ и Увертирата-фантазија на балетот „Ромео и Јулија“ од Петар Илич Чајковски, фрагменти од суитата „Шехерезада“ од Николај Римски-Корсаков и „Половецките танци“ од операта „Кнез Игор“ од Александар П. Бородин
Учесници:
Максим Федотов, Галина Петрова
Забелешка:
„БИСЕРИ НА РУСКАТА КЛАСИКА“ - МАКСИМ ФЕДОТОВ, ВИОЛИНА, И ГАЛИНА ПЕТРОВА, ПИЈАНО

Клучни зборови:
2002 Галина Петрова Елени Новаковска Максим Федотов

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат