Наслов:

ВОЗНЕСЕНО КОНЦЕРТИРАЊЕ И СОВРШЕНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА

"БИСЕРИ НА РУСКАТА КЛАСИКА" - МАКСИМ ФЕДОТОВ, ВИОЛИНА, И ГАЛИНА ПЕТРОВА,

Објавено на: 23.04.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 1834 | Страна: 13

Програма:
транскрипции на оркестарски дела: симфониската слика „Ноќ на голото брдо“ од Модест Мусоргски; „Дивертименто“ („Мазурка“, „Наполитански танц“, „Чардаш“, „Pas de deux“, „Шпанскиот танц“) од балетот „Лебедово езеро“ и Увертирата-фантазија на балетот „Ромео и Јулија“ од Петар Илич Чајковски, фрагменти од суитата „Шехерезада“ од Николај Римски-Корсаков и „Половецките танци“ од операта „Кнез Игор“ од Александар П. Бородин
Учесници:
Максим Федотов, Галина Петрова

Клучни зборови:
Елени Новаковска 2002 Максим Федотов Галина Петрова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат