Наслов:

МАЃЕПСАНА ПУБЛИКА

Македонска филхармонија

Објавено на: 19.04.2002
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Шпанска симфонија за виолина и оркестар од Едуард Лало, Прелудиум „Попладнето на еден Фаун" од Клод Дебиси и фрагмент од Суитата бр. 2 од балетската музика „Дафнис и Клое" од Морис Равел.
Учесници:
Македонска филхармонија, Леонид Николаев, Максим Федотов
Забелешка:
Концерт на Македонската филхармонија

Клучни зборови:
Македонско радио Клод Дебиси Максим Федотов Едуард Лало Македонскa филхармонија Морис Равел Дафнис и Клое Прелудиум Суита бр. 2 Попладнето на еден фаун Шпанска симфонија за виолина и оркестар Марко Коловски Леонид Николаев 2002

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат