Наслов:

БЕТОВЕНОВА ВЕЧЕР А БЕЗ БЕТОВЕНОВИ ДЕЛА

МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА - СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ СО ГОСТИ ОД БУГАРИЈА

Објавено на: 09.04.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 1822 | Страна: 13

Програма:
Увертира „Егмонт“, Концерт за пијано и оркестар бр. 1 и Симфонија бр. 2 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Милен Начев, Бугарија; Јовчо Крушев - пијано, Бугарија

Клучни зборови:
Милен Начев Јовчо Крушев Лудвиг ван Бетовен Увертира Егмонт Македонска филхармонија Симфонија бр. 2 Концерт за пијано и оркестар бр. 1 Елени Новаковска 2002

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат