Наслов:

МНОГУ МУЗИКА И МНОГУ ТВОРЕЧКА ЕНЕРГИЈА

За Деновите на македонската музика

Издадено на: 01.04.2002
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Број: 521 | Страна: 11

Програма:
дела од Ристо Аврамовски, Никола Коџобашија и Димитрије Бужаровски, Драгослав Ортаков и Властимир Николовски,
Учесници:
Камерниот оркестар на МФ, Борјан Цанев,
Забелешка:
За Деновите на македонската музика

Клучни зборови:
2002 Борјан Цанев ДММ Камерниот оркестар на МФ Никола Коџобашија и Димитрије Бужаровски Ристо Аврамовски Роза Нолчева СОКОМ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат