Наслов:

РАЗЛИЧЕН КВАЛИТЕТ НА ПИЈАНИСТИЧКИ ИЗВЕДБИ

За пијано рециталите на Елена Атанасовска и Калина Мрмевска во Музејот на град Скопје

Објавено на: 26.03.2002
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Број: 515 | Страна: 11

Програма:
циклуси на пиеси од Шуман и Пуланк, Хајдн (Соната во Ц-дур), соната опус 143 од Франц Шуберт, Шопеновата Полонеза во Ас-дур, Соната- фантазија во гис-мол од Александар Скрјабин
Учесници:
Елена Атанасовска, Калина Мрмевска
Забелешка:
За пијано рециталите на Елена Атанасовска и Калина Мрмевска во Музејот на град Скопје

Клучни зборови:
Роза Нолчева 2002 Елена Атанасовска Шопенова Шуман Шуберт Хајдн Пуланк Скрјабин Калина Мрмевска

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат