Наслов:

ГОЛЕМИ ИДЕИ БЕЗ ЕТИКА И ЕСТЕТИКА

Кон концертот на Весна Гиновска - Илкова, сопран и Борис Трајанов, баритон

Објавено на: 22.03.2002
Автор: Јелица Тодорчевска
Периодика: Утрински весник
Страна: 16

Програма:
предигра кон операта „Норма“ од В. Белини, три интермеца (Ж. Офенбах, „Хофманови прикаски“; Р. Леонкавало, „Паљачи“; П. Маскањи, „Кавалерија рустикана“
Учесници:
Весна Гиновска - Илкова, сопран и Борис Трајанов, баритон, Македонската филхармонија и диригентот Лорис Волтолини од Италија

Клучни зборови:
Маскањи Јелица Тодорчевска Борис Трајанов Офенбах Весна Гиновска-Илкова Белини 2002 Лорис Волтолини Верди Леонкавало

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат