Наслов:

ПОСТАВЕНИ ТЕМЕЛИТЕ НА НОВИ СТАНДАРДИ ВО УМЕТНОСТА

КОНЦЕРТ НА ВЕСНА ГИНОВСКА-ИЛКОВА И БОРИС ТРАЈАНОВ

Објавено на: 13.03.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 1799 | Страна: 15

Програма:
Увертири и интермеца од оперите „Норма“, „Хофманови приказни“, „Палјачи“, „Моќта на судбината“ и „Кавалерија рустикана“ и арии и дуети од оперите „Риголето“, „Трубадур“, „Набуко“ и „Андре Шение“.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Лорис Волтолини, Италија; Весна Гиновска-Илкова - сопран; Борис Трајанов - баритон

Клучни зборови:
Весна Гиновска-Илкова Кавалерија Рустикана Моќта на судбината Македонска филхармонија Елени Новаковска Андре Шение 2002 Хофманови приказни Лорис Волтолини Арија Норма Набуко Интермецо Палјачи Риголето Борис Трајанов Увертира Дует Трубадур

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат