Наслов:

ПЕЈАЧКИ КВАЛИТЕТИ И СОВРШЕНА УМЕТНИЧКА ВИЗИЈА

Кон настапот на Весна Гиновска Илкова и Борис Трајанов со Македонската филхармонија; продукција : „Трето уво“

Издадено на: 11.03.2002
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Број: 502 | Страна: 11

Програма:
дуетите на Леонора и Гроф Луна од “Трубадур“ на Абигаила и Набуко од “Набуко“ и сцената од “Андре Шение“, аријата на Леонора од “Моќ на судбината“, увертирате од оперите “Норма“ и “Моќта на судбината“, и интермецата од “Хофманови приказни“, “Палјачи“ и “Кавалерија Рустикана“,
Учесници:
Весна Гиновска Илкова, Борис Трајанов, Македонската филхармонија
Забелешка:
Кон настапот на Весна Гиновска Илкова и Борис Трајанов со Македонската филхармонија; продукција : „Трето уво“

Клучни зборови:
2002 Борис Трајанов Весна Гиновска-Илкова Македонската филхармонија Роза Нолчева

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат