Наслов:

НЕВООБИЧАЕНО ДОБРО МУЗИЦИРАЊЕ

За Македонмската филхармонија со солистот Марине Јашвили, виолина, диригент Леонид Никоалев

Издадено на: 05.03.2002
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Концертот за виолина и оркестар во Д-дур од Лудвиг ван Бетовен, “Розамунда“ од Франц Шуберт, делата на Рихард Вагнер- Прелудиум и смртта на Изолда од операта “Тристан и Изолда“, и прелудиум од третиот чин од операта “Лоенгрин“
Учесници:
Македонмската филхармонија, Леонид Никоалев, Марине Јашвили,
Забелешка:
За Македонмската филхармонија со солистот Марине Јашвили, виолина, диригент Леонид Никоалев

Клучни зборови:
2002 Леонид Никоалев Македонмската филхармонија Марине Јашвили Роза Нолчева

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат