Наслов:

КОНТРАСНИ ИМПРЕСИИ ОД МУЗИЧКИТЕ ПОДИУМИ

За концертот на Македонската филхармонија со обоистот Валтер и за пијано рециталот на Никола Паскалов)

Издадено на: 27.02.2002
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Број: 492 | Страна: 11

Програма:
симфонијата број 92-Оксофорд од Јозеф Хајдн, „Паваната“ од Равел, Интродукција, тема и варијации од Јохан Хумел, дела на Черни, Шуман, Шопен и Брамс,
Учесници:
Македонската филхармонија, Давид Валтер, Никола Паскало, Борјан Цанев
Забелешка:
За концертот на Македонската филхармонија со обоистот Валтер и за пијано рециталот на Никола Паскалов)

Клучни зборови:
2002 Борјан Цанев Брамс Давид Валтер дЧерни Јозеф Хајдн Јохан Хумел Македонската филхармонија Никола Паскало Равел Роза Нолчева Шопен Шуман

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат