Наслов:

ВРВЕН ГЛАС ШТО ЛЕСНО ГИ ОСВОЈУВА ОПЕРСКИТЕ ВИСОЧИНИ

ЗА КОНЦЕРТИТЕ НА ВЕСНА ГИНОВСКА И НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР

Објавено на: 19.02.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 1780 | Страна: 13

Програма:
Дела од Бах, Гуно, Шуберт, Григ, Чајковски, Глинка, Хадзе, Верди; Четири годишни времиња од Вивалди, Уметност на фугата и Брандендуршки концерт од Бах.
Учесници:
Весна Гиновска-Илкова - сопран; Лилјана Иванова - пијано придружба; Камерен оркестар на Македонската филхармонија; диригент: Борјан Цанев

Клучни зборови:
2002 Бах Борјан Цанев Брандендуршки концерт Верди Весна Гиновска-Илкова Вивалди Глинка Григ Гуно Елени Новаковска Камерен оркестар на Македонската филхармонија Лилјана Иванова Уметност на фугата Хадзе Чајковски Четири годишни времиња Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат