Наслов:

ПРОГРАМАТА ЗРЕЛА ЗА ПРОМЕНИ

ФИЛХАРМОНИЈАТА СО СОЛИСТКАТА ОШАВКОВА

Издадено на: 13.02.2002
Автор: Елени Новаковска
Периодика: Дневник
Број: 1775 | Страна: 13

Програма:
„Римски празници“ и Симфониска поема „Римски пинии“ од Оторино Респиги, Концерт за флејта и оркестар од Бернхард Ромбер, Варијации на тема на операта „Кармен“ од Жорж Бизе, „Сиринкс“ од Клод Дебиси и Ноктурно од Џузепе Мартучи.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: диригент: Леонардо Квадрини, Италија; Елена Ошавкова - флејта, Бугарија

Клучни зборови:
2002 Бернхард Ромбер Варијации на тема на операта Кармен Елена Ошавкова Елени Новаковска Жорж Бизе Клод Дебиси Концерт за флејта и оркестар Леонардо Квадрини Македонска филхармонија Ноктурно Оторино Респиги Римски пинии Римски празници Симфониска поема Сиринкс Џузепе Мартучи

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат