Наслов:

ВЕЧЕР НА СОЛИСТИЧКИ ПРАИЗВЕДБИ

За концертот на Македонска филхармонија, со солистите Александар Шило и Илја Иоф, диригент Владимир Алтшулер

Издадено на: 30.01.2002
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Број: 468 | Страна: 11

Програма:
“Патетичната“ симфонија на П.И. Чајковски, Варијации на тема од операта “Мојсеј“ од Џ. Росини, “Вештерки“-варијации на тема од балетот “Бенвенутова свадба“ на Франко Ксавера Зисмаер од композиторот Николо Паганини, Концертното дуо за виолина и контрабас од Џовани Ботезини
Учесници:
Македонска филхармонија, Александар Шило и Илја Иоф, Владимир Алтшулер
Забелешка:
За концертот на Македонска филхармонија, со солистите Александар Шило и Илја Иоф, диригент Владимир Алтшулер

Клучни зборови:
2002 Александар Шило и Илја Иоф Владимир Алтшулер Македонска филхармонија Николо Паганини П. И. Чајковски Роза Нолчева Росини Џовани Ботезини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат