Наслов:

ОРКЕСТАРОТ ВО ОДБРАНА НА ЧЕСТА

За концертот на Макединската филхармонија, солист Сергеј Кравченко- виолина, диригент Леонид Николаев

Објавено на: 23.01.2002
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Број: 462 | Страна: 11

Програма:
два концерта за виолина и оркестар-број 5 на В.А. Моцарт и Концертот во е-мол на Феликс Менделсон, ”Италијанската симфонија“ на Феликс Менделсон
Учесници:
Макединската филхармонија, Сергеј Кравченко, Леонид Николаев
Забелешка:
За концертот на Макединската филхармонија, солист Сергеј Кравченко- виолина, диригент Леонид Николаев

Клучни зборови:
Леонид Николаев Сергеј Кравченко Роза Нолчева 2002 Макединската филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат