Наслов:

УБАВА КАМЕРНО МУЗИЧКА СЕДМИЦА

За концертите на Камерниот оркестар на Македонската филхармонија и рециталот на дуото Кировски

Објавено на: 19.12.2001
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Распевите”“ на тема од Св. Јован Кукузел од Гоце Коларовски, „Св. Павле““ на Густав Холст, „Каприол“ суитата за гудачи на Питер Варлок, двете сонати од Моцарт се најде и „Дуото Кончертанте“ од Игор Стравински
Учесници:
Камерниот оркестар на Македонската филхармонија, дуото Кировски, Борјан Цанев
Забелешка:
За концертите на Камерниот оркестар на Македонската филхармонија и рециталот на дуото Кировски

Клучни зборови:
Гоце Коларовски Борјан Цанев Роза Нолчева Густав Холст Камерниот оркестар на Македонската филхармонија 2001 дуото Кировски Питер Варлок Игор Стравински Моцарт

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат