Наслов:

ФАНТАСТИЧНА ИЗВЕДБА НА МОЦАРТОВИОТ РЕКВИЕМ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА НА КОЈ БЕА ИЗВЕДЕНИ КОНЦЕРТОТ ЗА ОБОА И ФЛЕЈТА ОД САЛИЕРИ И МОЦАРТОВИОТ „РЕКВИЕМ“

Објавено на: 17.12.2001
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11876 | Страна: 12

Програма:
Концерт за обоа и флејта од Салиери и „Реквием“ од Моцарт
Учесници:
Македонска филхармонија, Гордана Јосифова Неделковска, Страшо Темков, хорот „Обилиќ“ од Белград,

Клучни зборови:
Гордана Јосифова Неделковска Страшо Темков Ангелина Димовска 2001 хорот „Обилиќ“ од Белград Вечер Македонска филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат