Наслов:

МУЗИЧКА ИЗВЕДБА НА НИВО НА ПЕРФЕКЦИЈА

ЗА КОНЦЕРТОТ НА „СОФИСКИ СОЛИСТИ“ ВО ДОМОТ НА АРМ

Објавено на: 13.12.2001
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11873 | Страна: 17

Програма:
„Античките арии и танци“ од Оторино Респиги, Концертот за саксофон и гудачи од Александар Глазунов, Дивертиментото во Ес-дур од Јозеф Хајдн, Сонатата бр.1 од Џоакино Росини
Учесници:
„Софиски солисти“, Пламен Џуров, Стојан Димов,

Клучни зборови:
2001 Александар Глазунов Ангелина Димовска Вечер Јозеф Хајдн Оторино Респиги Пламен Ѓуров Софиски солисти Стојан Димов Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат