Наслов:

ИЗВЕДБА НА НИВО

За концертот на Македонска филхармонија, диригент Борјан Ценав со виолончелистот Гзавије Филипс

Издадено на: 04.12.2001
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
„Прелудиумот“ на Панде Шахов, симфонија-концертот на Сергеј Прокофјев, „Концертот за виолончело и оркестар во е-мол“ на Едвард Елгар
Учесници:
Македонска филхармонија, Борјан Ценав, Гзавије Филипс
Забелешка:
За концертот на Македонска филхармонија, диригент Борјан Ценав со виолончелистот Гзавије Филипс

Клучни зборови:
2001 Борјан Ценав Гзавије Филипс Едвард Елгар Македонска филхармонија Панде Шахов Роза Нолчева Сергеј Прокофјев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат