Наслов:

РАДОСТ ВО МУЗИЦИРАЊЕТО

Есенски музички свечености

Објавено на: 20.11.2001
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Стари унгарски танци од Ференц Фаркаш, Шест багатели за дувачки квинтет од Ѓерѓ Лигети, Фолклорни канони од Благој Цанев, Три пиеси за дувачки квинтет од Жак Ибер и Танци на куклите од Дмитри Шостакович.
Учесници:
Академски дувачки квинтет, Бугарија; Ѓорѓи Спасов - флејта, Ѓорѓи Желјазов - обоа, Петко Радев - кларинет, Владислав Григоров - хорна и Иванка Маринска - фагот
Забелешка:
Есенски музички свечености

Клучни зборови:
Жак Ибер Владислав Григоров Благој Цанев Иванка Маринска Дмитри Шостакович Стари унгарски танци Марко Коловски Ференц Фаркаш Македонско радио Шест багатели за дувачки квинтет 2001 Ѓерѓ Лигети Три пиеси за дувачки квинтет Фолклорни канони Петко Радев Танци на куклите Академски дувачки квинтет Ѓорѓи Спасов Ѓорѓи Желјазов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат