Наслов:

ВТОРА ПОСТАВА ПЕЈАЧИ ВО ПРВ ПЛАН

„КАВААЛЕРИЈА РУСТИКАНА“ ВО ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА ПРИ МНТ

Издадено на: 29.10.2001
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1688 | Страна: 19

Програма:
Опера „Кавалерија Рустикана“ од Пјетро Маскањи.
Учесници:
диригент: Оливер Балабурски; солисти: Благица Панева, Весна Гиновска-Илкова, Зоран Сотиров, Невен Силјановски, Александра Дукетовска, Лидија Нацоска.

Клучни зборови:
2001 Александра Дукетовска Благица Панева Весна Гиновска-Илкова Зоран Сотиров Кавалерија Рустикана Лидија Нацоска Невен Силјановски Оливер Балабурски Пјетро Маскањи Слаѓана Јовановиќ Цветан Стојановски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат