Наслов:

КАМЕРНАТА МУЗИКА НА 20 ВЕК НЕАТРАКТИВНА ЗА ПУБЛИКАТА

РЕЦИТАЛИ НА КОНЦЕРТ МАЈСТОРИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Издадено на: 01.10.2001
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1668 | Страна: 29

Програма:
Сонати од Волфганг Амадеус Моцарт, Романси од Лудвиг ван Бетовен, Чакона од втората свита за соло виолина од Јохан Себастијан Бах и Романтична соната од Јоханес Брамс; Прелудиум од Гоце Коларовски, избор од „10 минијатури“ од Тома Прошев, Суита од Томислав Зографски, Соната оп. 11 бр. 2 од Пол Хиндемит и дело од Бела Барток.
Учесници:
Леонид Пејсахов - виолина, Русија; Надја Пожарицкаја Пејсахова - пијано, Русија; Румен Димитриев - виолина; Јован Каровски - пијано

Клучни зборови:
10 минијатури 2001 Бела Барток Волфганг Амадеус Моцарт Гоце Коларовски Јован Каровски Јохан Себастијан Бах Јоханес Брамс Леонид Пејсахов Лудвиг ван Бетовен Надја Пожарицкаја Пејсахова Пол Хиндемит Прелудиум Романса Романтична соната Румен Димитриев Слаѓана Јовановиќ Соната Соната оп. 11 бр. 2 Суита Тома Прошев Томислав Зографски Чакона

Оригинален извадок:
КАМЕРНАТА-МУЗИКА-НА-20-ВЕК-НЕАТРАКТИВНА-ЗА-ПУБЛИКАТА.jpg Притиснете на иконата
за поголем формат