Наслов:

АТРАКТИВЕН ИЗЛЕЗ ОД КЛАСИЧНАТА ШЕМА

КОНЦЕРТ НА ДУОТО „ИНФИНИТИ“

Издадено на: 17.09.2001
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1654 | Страна: 15

Програма:
Прелудиум, каденца и финале од Алфред Дазенкло, Соната од Пол Крестон, Секвенца 9 за соло саксофон од Лучиано Берио, Рапсодија од Клод Дебиси и Три фантастични пиеси оп. 111 од Роберт Шуман.
Учесници:
Лев Пупис - саксофон, Словенија; Ана Гацева - пијано

Клучни зборови:
2001 Алфред Дазенкло Ана Гацева каденца и финале Клод Дебиси Лев Пупис Лучиано Берио Пол Крестон Прелудиум Рапсодија Роберт Шуман Секвенца 9 Слаѓана Јовановиќ Соната Три фантастични пиеси оп. 111

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат