Наслов:

ТРИУМФ НА ГУДАЧКИОТ ОРКЕСТАР И НА РУСКИОТ ПАГАНИНИ

Титулата рускиот Паганини за некого може да претставува товар, но не и за сјајниот виолинист Максим Федотов

Објавено на: 15.08.2001
Автор: Викторија Коларовска-Гмирја
Периодика: Нова Македонија
Број: 19371 | Страна: 10

Програма:
дела од Вивалди, Тартини, Бетовен, Римски-Корсаков,
Учесници:
Рускиот академски камерен оркестар, Максим Федотов, Галина Петрова,
Забелешка:

Клучни зборови:
Нова Македонија Бетовен Вивалди Тартини Викторија Коларовска-Гмирја Римски-Корсаков Максим Федотов Галина Петрова 2001 Рускиот академски камерен оркестар

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат