Наслов:

ОДЛИЧЕН НАСТАП НА КУЛТИВИРАН АНСАМБЛ

„Охридско лето 2001“

Објавено на: 11.08.2001
Автор: Марко Коловски
Периодика: Македонско радио - Радио Скопје

Програма:
Квартет во Es-dur од Хајдн, Гудачки квартет оп. 117 од Шостакович и Гудачки квартет во e-moll од Верди.
Учесници:
Квартет "Артемис"
Забелешка:
„Охридско лето 2001“

Клучни зборови:
Верди Шостакович Хајдн Охридско лето Гудачки квартет во e-moll Марко Коловски Македонско радио 2001 Квартет Артемис Квартет во Es-dur Гудачки квартет оп. 117

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат