Наслов:

MUSICA NOVA ИЛИ МУЗИЧКА СЕГАШНОСТ

(кон настапот на ансамблот за нова музика „Рикоше“ (Украина) на ОХРИДСКО ЛЕТО 2001)

Објавено на: 25.07.2001
Автор: Викторија Коларовска-Гмирја
Периодика: Нова Македонија
Број: 19356 | Страна: 10

Програма:
Дела од Коларовски, Медолиз, Веберн, Гринберг, Бијазути, Каспаров, Лилебјерка, Шчетински,
Учесници:
ансамблот за нова музика „Рикоше“ , Михајло Пикулски,

Клучни зборови:
Михајло Пикулски Медолиз Гринберг Бијазути Каспаров Нова Македонија Лилебјерка Веберн Шчетински Викторија Коларовска-Гмирја Коларовски 2001 ансамбл за нова музика „Рикоше“

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат