Наслов:

НИШТО ОД ЕКСТАЗАТА

За концертната вечер на Македонската филхармонија и Симфонискиот оркестар на ФМУ на „Охридско лето“

Објавено на: 23.07.2001
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Скитската свита“ од Сергеј Прокофјев, „Поемата екстаза“ од Александар Скрјабин
Учесници:
Македонската филхармонија, Симфонискиот оркестар на ФМУ, Леонид Николаев,
Забелешка:
За концертната вечер на Македонската филхармонија и Симфонискиот оркестар на ФМУ на „Охридско лето“

Клучни зборови:
2001 Сергеј Прокофјев Александар Скрјабин Македонската филхармонија Леонид Николаев Роза Нолчева Симфонискиот оркестар на ФМУ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат