Наслов:

ОДЛИЧНИ СОЛИСТИ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО КОЈ БЕШЕ ОТВОРЕНО „СКОПСКО ЛЕТО 2001“

Објавено на: 25.06.2001
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11732 | Страна: 14

Програма:
Увертира од операта “Крадливата страчка“ од Ѓоакино Росини, “Стара Песна“ од Томе Манчев, дела од Прокофјев, Вебер, Сибелиус, Енеску, Берлиоз
Учесници:
Македонска филхармонија, Саша Николовски-Гумар, Вања Николовски-Гумар, Весна Гиновска Илкова, Страшо Темков,

Клучни зборови:
Страшо Темков Џоакино Росини Ангелина Димовска Вечер 2001 Македонска филхармонија Саша Николовски-Гумар Прокофјев Вања Николовски -Гумар Вебер Берлиоз Енеску Томе Манчев Сибелиус Весна Гиновска-Илкова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат