Наслов:

НЕСИГУРНОСТ ВО ИНТЕРПРЕТАЦИЈАТА

КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТСА СО ПИЈАНИСТОТ РАМЗИ ЈАСА

Објавено на: 21.06.2001
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1582 | Страна: 13

Програма:
Увертира „Летечкиот Холанѓанец“ од Вагнер, Концерт за пијано и оркестар бр. 1 од Лист и Симфонија бр. 1 од Шостакович.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Вања Николовски-Ѓумар; Рамзи Јаса - пијано, Египет

Клучни зборови:
Лист Симфонија бр. 1 Концерт за пијано и оркестар бр. 1 Рамзи Јаса Слаѓана Јовановиќ Вања Николовски Ѓумар 2001 Увертира Летечкиот Холанѓанец Македонска филхармонија Шостакович Вагнер

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат