Наслов:

АТРАКТИВНАТА АЦУЧЕНА И БЛАГОДАРНАТА ПУБЛИКА

ТРУБАДУР“ ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ТОМИСЛАВ ШОПОВ

Објавено на: 30.05.2001
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1563 | Страна: 13

Програма:
Опера „Трубадур“ од Џузепе Верди.
Учесници:
диригент: Томислав Шопов; солисти: Луција Папа, Маријана Ангелова, Нико Марков Исаков, Андреа Елена

Клучни зборови:
Луција Папа Маријана Ангелова Нико Марков Исаков Андреа Елена Џузепе Верди Трубадур Томислав Шопов Мајски оперски вечери Слаѓана Јовановиќ 2001

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат