Наслов:

ПРЕКРАСНИ МУЗИЧКИ БОИ НА БЕТОВЕН

Кон концертот на Симфонискиот оркестар Матав од Унгарија

Објавено на: 03.05.2001
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Симфонијата број 3 -“Ероика“, Егмонд увертирата, Концертот за пијано и оркестар во ц-мол
Учесници:
Симфонискиот оркестар Матав, Андраш Лигети, Јене Јандо,
Забелешка:
Кон концертот на Симфонискиот оркестар Матав од Унгарија

Клучни зборови:
Бетовен Роза Нолчева 2001 Симфонискиот оркестар Матав Андраш Лигети Јене Јандо

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат