Наслов:

НЕКОНВЕНЦИОНАЛНО ТОЛКУВАЊЕ НА МУЗИКАТА НА МОЦАРТ

КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА СО ГОСТИ ОД САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Објавено на: 27.03.2001
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1512 | Страна: 15

Програма:
Увертира кон операта „Вилијам Тел“ од Росини, Концерт за виолина и оркестар бр. 1 од Моцарт и Симфонија бр. 7 од Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Валериј Борисов, Русија; Владислав Песин - виолина, Русија

Клучни зборови:
2001 Валериј Борисов Владислав Песин Увертира Вилијам Тел Македонска филхармонија Бетовен Моцарт Симфонија бр. 7 Росини Концерт за виолина и оркестар бр. 1 Слаѓана Јовановиќ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат