Наслов:

ПРОФЕСИОНАЛНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА И ОДЛИЧНА КОРЕСПОНДЕНЦИЈА НА АНСАМБЛОТ

ОПЕРСКИ УВЕРТИРИ НА РЕПЕРТОАРОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Објавено на: 21.03.2001
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1507 | Страна: 13

Програма:
Концертна симфонија за обоа, кларинет, хорна, фагот и оркестар од Волфганг Амадеус Моцарт, Увертира „Римски карневал“ од Хектор Берлиоз, Увертира „Крадливата страчка“ од Џоакино Росини, Увертира „Оберон“ и „Покана за танц“ од Карл Марија фон Вебер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Леонид Николаев, Русија; Зоран Митев - фагот, Словенија; Давид Кјуташ - хорна, Унгарија; Васил Атанасов - обоа; Стојан Димов - кларинет

Клучни зборови:
Покана за танц хорна Волфганг Амадеус Моцарт Васил Атанасов Џоакино Росини Зоран Митев Увертира Стојан Димов Карл Марија фон Вебер Слаѓана Јовановиќ Македонска филхармонија Леонид Николаев Оберон 2001 кларинет Давид Кјуташ Хектор Берлиоз Концертна симфонија за обоа Римски карневал фагот и оркестар Крадливата страчка

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат