Наслов:

ВИОЛОНЧЕЛИСТ СО УНИКАТЕН МУЗИЧКИ ЈАЗИК

Кон концертот на виолончелистот Александар Кагановски, во пијано придружба на Надежда Пожарицкаја - Пејсахова во Салонот 19,19

Објавено на: 05.03.2001
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
дела на Франц Шуберт, Роберт Шуман и Јоханес Брамс
Учесници:
Александар Кагановски, Надежда Пожарицкаја - Пејсахова
Забелешка:
Кон концертот на виолончелистот Александар Кагановски, во пијано придружба на Надежда Пожарицкаја - Пејсахова во Салонот 19,19

Клучни зборови:
Роберт Шуман Јоханес Брамс Франц Шуберт Надежда Пожарицкаја-Пејсахова Роза Нолчева Александар Кагановски 2001

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат