Наслов:

МАЕСТРАЛНИ СОЛИСТИ

Кон концертот на Македонска филхармонија, со солистите Симон Трпчески и Андре Анри; диригент: Леонид Николаев

Објавено на: 26.02.2001
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Концертот за труба и оркестар на Јозеф Хајдн, Концертот за пијано и оркестар број еден од Дмитриј Шостакович и Концертот број еден за пијано и оркестар од Сергеј Прокофјев
Учесници:
Македонска филхармонија, Симон Трпчески, Андре Анри, Леонид Николаев
Забелешка:
Кон концертот на Македонска филхармонија, со солистите Симон Трпчески и Андре Анри; диригент: Леонид Николаев

Клучни зборови:
Сергеј Прокофјев Македонска филхармонија Јозеф Хајдн Дмитриј Шостакович Леонид Николаев Роза Нолчева Симон Трпчески 2001 Андре Анри

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат