Наслов:

ПОПУЛАРИЗАЦИЈА НА НЕФОРМАЛНИТЕ МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ

КОНЦЕРТИ ВО МУЗЕЈОТ НА СКОПЈЕ И ВО КИЦ

Објавено на: 30.01.2001
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1464 | Страна: 13

Програма:
Суита за лаута од Бах, Соната од Дусик и дела од Тал, Салцедо, Пешети; Соната од Хиндемит, Суита од Клобучар, „Англуес“ од Андре, Сонатина од Петровиќ, Фантазија од Даели и Соната во g-moll од Бах.
Учесници:
Сташа Мирковиќ-Грујиќ - харфа, СРЈ; Васил Атанасов - обоа; Тодор Светиев - пијано

Клучни зборови:
2001 Англуес Андре Бах Васил Атанасов Даели Дусик Клобучар Петровиќ Пешети Салцедо Слаѓана Јовановиќ Соната Соната во g-moll Сонатина Сташа Мирковиќ-Грујиќ Суита Суита за лаута Тал Тодор Светиев Фантазија Хиндемит

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат