Наслов:

ИЗВЕДБА СО КАРАКТЕР

За концертот на Македонската филхармонија, диригент Леонид Николаев, солист Андреј Диев

Објавено на: 23.01.2001
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Вториот концерт за пијано и оркестар на Сергеј Прокофјев, Симфонијата број 4 во д-молл од Роберт Шуман
Учесници:
Македонската филхармонија, Леонид Николаев, Андреј Диев)
Забелешка:
За концертот на Македонската филхармонија, диригент Леонид Николаев, солист Андреј Диев

Клучни зборови:
Сергеј Прокофјев Македонската филхармонија Леонид Николаев Роза Нолчева 2001 Андреј Диев) Роберт Шуман

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат