Наслов:

ПРОСТОР ЗА МАКЕДОНСКИОТ КОМПОЗИТОРСКИ ИЗРАЗ

За концертот на Македонската филхармонија посветен на композиторот Властимир Николовски

Издадено на: 16.01.2001
Автор: Роза Нолчева
Периодика: Вест
Страна: 11

Програма:
Симфонијата број 3 „Рустика“ и Концертот за пијано и оркестар опус 84. Властимир Николовски
Учесници:
Македонската филхармонија, Леонид Николаев, Елена Мисиркова - Лоза,
Забелешка:
За концертот на Македонската филхармонија посветен на композиторот Властимир Николовски

Клучни зборови:
2001 Властимир Николовски Елена Мисиркова-Лоза Леонид Николаев Македонската филхармонија Роза Нолчева

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат