Наслов:

ПРЕТСТАВА СО ДОБРИ СОЛИТИ И СТЕРЕОТИПНИ СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА

„СЕВИЛСКИОТ БЕРБЕРИН“ ОД ЏОАКИНО РОСИНИ, ОПЕРА ПРИ МНТ

Објавено на: 10.01.2001
Автор: Слаѓана Јовановиќ
Периодика: Дневник
Број: 1447 | Страна: 15

Програма:
Опера „Севилски берберин“ од Џоакино Росини.
Учесници:
Опера при МНТ; диригент: Фимчо Муратовски; солисти: Дејан Максимовиќ, Оливер Њего, Бранислава Тодевска, Невен Силјановски, Бранислав Попгеоргиев, Игор Дурловски, Лидија Нацоска, Серафина Фантаузо

Клучни зборови:
Бранислав Попгеоргиев Бранислава Тодевска Лидија Нацоска Слаѓана Јовановиќ Оливер Њего Игор Дурловски Невен Силјановски Џоакино Росини Серафина Фантаузо Фимчо Муратовски 2001 Опера при МНТ Дејан Максимовиќ Севилски берберин

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат