Наслов:

МАЕСТРАЛНО МУЗИЦИРАЊЕ

кон концертот на македонската филхармонија, марија салабашева на пијано, диригент борјан цанев

Издадено на: 27.12.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 19186 | Страна: 12

Програма:
Рапсодија на Паганиниева тема за пијано и оркестар оп. 43 од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 3 „Ероика“ оп. 55 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Борјан Цанев; Марија Салабашева - пијано, Бугарија
Забелешка:
Кон концертот на Македонската филхармонија со пијанистката Марија Салабашева, Бугаруха, и диригентот Борјан Цанев

Клучни зборови:
2000 Борјан Цанев Костадин Костадиновски Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Марија Салабашева Рапсодија на Паганиниева тема за пијано и оркестар оп. 43 Сергеј Рахмањинов Симфонија бр. 3 Ероика оп. 55

Оригинален извадок: