Наслов:

УСПЕШНА МУЗИЧКА-АКТЕРСКА КРЕАЦИЈА

за изведбата на „севилскиот берберин“

Издадено на: 26.12.2000
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11587 | Страна: 13

Програма:
Опера „Севилски Берберин“ од Џоакино Росини.
Учесници:
Славица Петровска, Невен Силјановски, Оливер Њего; диригент: Фимчо Муратовски
Забелешка:
Севилски берберин

Клучни зборови:
2000 Ангелина Димоска Невен Силјановски Оливер Њего Севилски берберин Славица Петровска Фимчо Муратовски Џоакино Росини

Оригинален извадок: