Наслов:

ВО ЗНАКОТ НА БЕТОВЕН И РАХМАЊИНОВ

концерти

Издадено на: 23.12.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 19183 | Страна: 22

Програма:
Рапсодија на Паганиниева тема за пијано и оркестар оп. 43 од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 3 „Ероика“ оп. 55 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Борјан Цанев; Марија Салабашева - пијано

Клучни зборови:
2000 Борјан Цанев Костадин Костадиновски Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Марија Салабашева Рапсодија на Паганиниева тема за пијано и оркестар оп. 43 Сергеј Рахмањинов Симфонија бр. 3 Ероика оп. 55

Оригинален извадок: