Наслов:

ПРЕКРАСНА МУЗИЧКА ВЕЧЕР

кон „бетовеновата вечер“ на македонската филхармонија

Издадено на: 02.12.2000
Автор: Костадин Костадиновски
Периодика: Нова Македонија
Број: 19165 | Страна: 23

Програма:
Троен концерт за пијано, виолина и виолончело во C-dur и Симфонија бр. 5 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Хеја Домонкос, Унгарија; Олег Кондратенко - виолина; Дарко Костовски - пијано; Јадранка Гашпаровиќ - виолончело
Забелешка:
Кон „Бетовеновата“ вечер на Македонската филхармонија и младите уметници Олег Кондратенко, Дарко Костовски и Јадранка Гашпаровиќ, со дригентот Хеја Домонкос од Унгарија

Клучни зборови:
2000 виолина и виолончело во C-dur Дарко Костовски Јадранка Гашпаровиќ Костадин Костадиновски Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Олег Кондратенко Симфонија бр. 5 Троен концерт за пијано Хеја Домонкос

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат