Наслов:

ЕКСПЛОЗИЈА НА ЗВУЦИ И БОИ

за концертот на триото од словенија

Објавено на: 27.11.2000
Автор: Ангелина Димоска
Периодика: Вечер
Број: 11562 | Страна: 11

Програма:
Мувинг бр. 15 од Тома Прошев, Трио оп. 11 во B-dur од Лудвиг ван Бетовен, Соната за фагот и пијано оп. 168 од Камиј Сен-Санс, Сонатина за кларинет и пијано од Малком Арнолд, „Ноќи во Гранада“ од Клод Дебиси и Патетично трио од Михаил Иванович Глинка.
Учесници:
Зоран Митев - фагот; Јоже Котар - кларинет; Хинко Хас - пијано
Забелешка:
трио Словенија

Клучни зборови:
Тома Прошев Трио оп. 11 во B-dur Камиј Сен-Санс Соната за фагот и пијано оп. 168 Михаил Иванович Глинка Малком Арнолд Сонатина за кларинет и пијано Ноќи во Гранада Зоран Митев Патетично трио 2000 Ангелина Димоска Есенски музички свечености Лудвиг ван Бетовен Јоже Котар Хинко Хас Клод Дебиси Мувинг бр. 15

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат